Wat is er zo bijzonder aan de nieuwe Gaerne SG12 crosslaarzen?


Ik rijd al mijn hele levens op andere merken crosslaarzen, en moest altijd het goedkoopste zijn. Kort geleden had ik besloten dat het tijd was om iets anders te proberen, en kwam toen uit bij de nieuwe Gaerne SG12 crosslaarzen. Ik wist dat dit is een goed product was met een zeer sterke reputatie, alleen ik wist niet of dit wel bij mij paste, of ik was bang dat ik na al die jaren met Alpinestars had gereden dat het niet goed voelde.

Toen ik uiteindelijk over de drempel stapte om deze setje laarzen te gaan kopen, begon het al bij de verpakking. Toen ik ze uiteindelijk uit de doos haalde, en ze aantrok, was ik compleet verast. Maar dit was in de keuken, en ik moest het nog maar zien als je daadwerkelijk op de motor zit.

Het contact met je enkels is simpelweg perfect, want niet alleen word alleen maar ondersteund op alle vlakken, dit is tot nu toe ver weg de fijnste en comfortabelste laars die ik ooit hebt gedragen. Ik heb nog nooit een laars gehad die zo veilig aanvoelt als de Gaerne sg-12. De enkel comfort en ondersteuning is een grote verbetering, en dat is ook waar Gaerne zo bekend om staat.

En andere verbetering aan deze laarzen zijn de gespen. De design van de gespen lijken zo simpel, maar ze zijn onverwoestbaar. Je had niet het gevoel dat dat ze tijdens het rijden ook los gaan, want als je ze dicht klikt dan zit het ook gewoon vast, zoals het hoort. En dat vind ik ook belangrijker dan dat het er leuk uit ziet, want het gaat tenslotte wel om veiligheid. Ook deze laarzen hebben een scharnier systeem, net zo als andere high-end laarzen.

Al deze punten die ik hebt genoemd in deze review, bewijst maar eens deze laarzen misschien wel de beste laarzen zullen zijn die je ooit kunt kopen tot nu toe. Dat is ook niet voor niets dat ik hier zo positief over ben, en wil dit graag delen zodat je ook het verschil kunt ervaren. De nieuwe Gaerne SG12 laarzen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.