Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Launch Control

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Launch control of holeshot device voor betere starts.

Een van de beste geheimen is de motorcross is de lauch control of holeshot device. Dit systeem monteer je om je vering poot en voorvork kap, en drukt u in elkaar voor de start, zodat de voorkant van de crossmotor een aantal cm naar beneden wijst. Dit kan voorkomen dat je voorwiel te ver omhoog gaat bij het los laten van de koppeling. Daar komt het eigenlijk op neer.

Wanneer de starthek valt dan laat je de koppeling los en geef je half of vol gas natuurlijk, want je wilt als eerste in de bocht zijn. Vaak kan het voorkomen dat je voorwiel te ver omhoog komt dat je te veel momentum verliest en in het ergste geval moet je het gas minderen om de voorwiel weer aan de grond te krijgen. Dit is vooral een probleem op banen met veel grip. Een lauch control zorgt er voor dat je voorvork een aantal cm in geveerd word zodat de balans van de motor naar vooren toe komt. Dit voorkomt een wheelie en kun je dus het vermogen van je motor optimaal benutten op de grond. Maar dan hoor ik u denken hoe dat werkt. Want de voorvork moet er ook weer uit komen. Dat is het mooie van zo systeem, is dat bij de eerste in veer moment de voorvork uit dit systeem gaat zodat de motor weer perfect in balans is.

Want als de voorvork in het launch control blijft hangen, dan rijdt dat niet fijn. Daarom gaat hij eruit naar een aantal meters nadat de starthek is gevallen als het juist gemonteerd is. Dit systeem werkt perfect bij 4-takt motoren omdat zij veel tractie hebben, en dan is zo systeem ideaal. U installeert hem eenvoudig aan de rechter voorvork, en u boort gemakkelijk een gat in de voorvork kap op de hoogte van het gewicht van de rijder. Mocht u hier hulp bij willen gebruiken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.