Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Luchtfilter olie

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Luchtfilter olie voor de crossmotor houd zand buiten en schone lucht naar binnen

Maak je de luchtfilters schoon met benzine? Niet doen! Wat je vrienden je ook vertellen, maak je luchtfilters niet schoon met benzine! Ja ik weet het, benzine is een stuk goedkoper als luchtfilter reiniger, maar de bezine verwijderd langzaam de lijm laag die je luchtfilter bij elkaar houdt. En het schuim van de filter word er ook niet beter van, wat natuurlijk er voor zorgt dat er minder lucht door kan stromen.

Ook andere chemicaliën zoals terpentine en spiritus zou ik ook niet gebruiken. Ik gebruik zelf een luchtfilter olie dat speciaal is gemaakt voor de crossmotor. Vaak reinig ik de luchtfilters eerst met de luchtfilter reiniger, en daarna leg ik ze in een emmer met heet water en afwasmiddel. Dit laat ik dan een nacht staan, en dan ben ik verzekerd van een schone luchtfilter. Zelf vind ik het reinigen met alleen de luchtfilter reiniger niet voldoende, maar dat komt omdat ik na het testen van de emmer met afwasmiddel, nog veel zand onderin de emmer hebt gezien wat normaal nog in de luchtfilter had gezeten.

Daarna moet je de luchtfilters compleet laten drogen voordat je ze kan in oliën met de speciale luchtfilter olie. Neem hier de tijd voor, en haast je hierbij niet. Want naar het in oliën moet hij nog zeker 1 dag drogen. Dus vrijdag schoonmaken en zaterdag rijden is niet ideaal.

Dan zijn er nog vele mythes over luchtfilter olie. Er zijn nog mensen die zeggen dat een geoliede luchtfilter meer zand en stof aantrekt als een zonder olie. Of je doet er maar een heel klein beetje olie op, want dat is goedkoper. Al dat soort uitspraken zijn niet aan te raden, want het kan grote schade aanbrengen aan je motor blok. Zelf giet ik de Twin Air luchtfilter olie over de luchtfilter heen over, of ik dompel het in een emmer met luchtfilter olie. Zodat de luchtfilter goed nat word, en knijp hem dan stevig uit, zodat het niet meer gaat druppelen. Dit is de beste manier om zeker te weten dat de volledige luchtfilter in de luchtfilterolie zit. Maar let dan wel op dat je de luchtfilter goed uitknijpt, want hij mag niet meer druppelen. Daarna laat ik ze minimaal 1 dag drogen, want doe ik dat niet, en plaats hem direct, dan gaat hij olie lekken in de filter bak. En dat wil je niet.