Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Niergordel

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Een motocross niergordel mag je niet vergeten.

Een niergordel is een bescherming onderdeel wat al word gebruikt tijdens de oprichting van de crossmotor. Maar vreemd genoeg zijn er nog vele mensen die geen niergordel dragen, laat staan dat ze weten wat een niergordel is. Wij van mx-discount geloven heilig in goede kwaliteit motorcross bescherming kleding, en daarom dus ook in een niergordel. Hier ga ik en stukje vertellen waarom een niergordel net zo belangrijk is als een crosshelm bijvoorbeeld.

Een niergordel doet meer dan alleen het beschermen van je onderrug, want het zorgt er ook voor dat je organen, en voornamelijk je nieren niet gaan dansen tijden een het crossen of een enduro rit. Want rijden zonder een niergordel is niet allen pijnlijk, maar je kan er veel schade aanrichten aan je organen. Elke keer dat je gaat rijden met die pijn, rijdt je niet comfortabel, en ga je ook geen wedstrijden mee winnen. Want als je een nou een beginner bent, of wedstrijd rijder, pijn onderin de rug dat wil niemand.

Je nieren zitten niet vast aan botten, dus dat betekend dat het omringd word door lichaam vet en dus vrij beweegt in je lichaam. Dat betekend dus als je lichaam op en neer gaat, dan gaan je nieren ook op en neer, omdat het nergens aan vast zit. Als je nieren langdurig op en neer gaan bewegen en je draagt geen niergordel, dan hebt je niet alleen veel pijn maar kan er ook bloed in je urine terecht komen. Want ook als je valt of je krijgt je stuur in je zei, dan ben je blij dat je een niergordel om hebt, want het kan je organen aanzienlijk beschadigen. Wat in het ergste geval interne bloedingen kan gaan veroorzaken.

Een niergordel is gemaakt van elastische ademend materiaal, dat je goed strak kunt kan trekken als je hem omdoet. Een niergordel is achter op de rug gemaakt van dikker materiaal, om je nieren veel steun te bieden en ze maximaal beschermen. Een niergordel is voor volwassen vaak voldoende met 2 verschillende maten, want het heeft genoeg elastisch materiaal om zelfs als je wat meer gezet bent nog fatsoenlijk kunt aantrekken.

Een niergordel is vaak een stuk onderdeel, maar kan ook deel uitmaken van een bodyprotector. Weet u nou niet goed hoe u een niergordel moet gaan kiezen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.