Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog
 • Vaak voorkomende koppelings- problemen aan je crossmotor, en wat kun je er aan doen.

  Hoe lang een koppeling mee gaat, hangt af van de rijder en zijn rijstijl. Bijvoorbeeld, pro’s branden hun nieuwe koppeling compleet weg in een wedstrijd. Waar een hobby rijder er meestal maanden of zelfs jaren mee kan doen. Maar als het wel gebeurt, dan is dat natuurlijk niet leuk. Want het gebeurt altijd op een moment dat je lekker aan het rijden bent, of dat je in het heetst van de strijd zit. Je herkent pas het probleem als het te laat is, want je moet ook maar net aanvoelen. Meestal dan merk je dat je motor aanzienlijk minder vermogen heeft of dat de koppeling echt gaat slippen. Daarom is het ook raadzaam om altijd een setje koppelingsplaten (gevoerd en staal) mee te nemen naar de baan, voor het geval dat.Lees meer
  07 december 2017

  Geplaatst door mx-discount

  Lees meer

 • Crossmotorblok en zuiger revisie | Laagste prijsgarantie!

  Nu bij mx-discount, Profesesionele complete crossmotorblok revisie voor een 4-takt €899 (ktm €999) en zuiger revisie €499 inclusief btw - onderdelen -  montage!

  Nu de winter er aan komt, is dat een ideale moment om uw motor te laten reviseren. Wij kunnen elke blok repareren, en het maakt niet uit hoeveel schade het heeft opgelopen. Want wij willen graag de cross graag betaalbaar houden, omdat wij zelf ook graag crossen, al meer als 20 jaar.

  Als het gaat om tuning of reparatie, bij ons heeft u altijd 20% korting op onderdelen en montage. Want 4-takt motoren hebben regelmatig goede onderhoud nodig om te voorkomen dat hij stuk gaat.
  Nu met onze speciale winter actie betaald u een vast bedrag voor een crossmotorblok 4-takt revisie van €899 voor een Japanse crossblok of €999 voor een Ktm crossblok (tot 530cc).
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mx-discount op 0591-221478 of info@mx-discount.nl

  Lees meer
  01 augustus 2017

  Geplaatst door mx-discount

  Lees meer

 • Mobius X8 Kniebrace Review

  Mobius is nog steeds een vrij nieuw bedrijf dat kniebeschermers maakt voor verschillende top rijders zoals Ryan Villopoto en Ryan Dungey. Ze hebben nu een model, en dat is de X8. Deze kniebrace is meer flexibel, dus meer comfort en stabiliteit. Verder heeft het een aantal aluminium onderdelen voor meer stevigheid, en EVA schuim dat meer comfort geeft maar tegelijkertijd maximale grip heeft bij het klemmen van de motor. Deze Mobius X8 model is verkrijgbaar in 2 kleuren, en varieert van XXS-XXL.

  Lees meer
  11 maart 2017

  Geplaatst door mx-discount

  Lees meer

 • Galfer 270mm Floating Remschijf

  Vandaag wil ik het met u over het merk Galfer hebben. Galfer staat al meer dan 70 jaar bekend om zijn superieure braking onderdelen. Vandaag ga ik een revieuw houden over de de Galfer oversize 270mm wave rem schijf.

   

  Lees meer
  05 februari 2017

  Geplaatst door mx-discount

  Lees meer

 • De nieuwe 6D crosshelm met ODS uitgelegt!

  6D is letterlijk een revolutie in de helm wereld. Voor tientallen jaren zijn de helm protectie hetzelfde gebleven. Er zijn kleine verbeteringen aangebracht in het omhulsel, kleuren en ventilatie. Maar de kern van de cross helm, de EPS (Styrofoam Liners) zijn gestagneerd. Maar natuurlijk zijn er nog hoge kwaliteit merken zoals Arai en Shoei, waarvan ik geloof dat er wel degelijk verschil zit tussen de goedkopere merken. Maar omdat ik zelf een keer een hersenschudding hebt gehad met een helm van 200 euro, ben ik daarna meteen op zoek gegaan naar een duurder helm zoals Arai. De Shoei en Arai hebben een dubbele EPS dichtheid en zijn gemaakt met veel hogere normen, dan de goedkopere helmen. Want laten we eerlijk zijn, een Shoei helm van 600 euro of een goedkope helm van 200 euro zit hem natuurlijk ergens in.

  Lees meer
  30 november 2016

  Geplaatst door mx-discount

  Lees meer