Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Crossbrillen

Artikelen 1 tot 20 van 130 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 20 van 130 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Een crossbril is misschien wel het belangrijkste wat je kunt dragen.

Als u niet smerig worden tijdens het crossen, dan doet u iets verkeerd. Maar als u niets kunt zien omdat uw crossbril te smerig is, dan heeft u de verkeerde crossbril. Iedereen van beginner tot wedstrijd rijder weet dat crossbrillen belangrijk zijn. Ze houden het zand en stof uit uw ogen, en zorgt dat uw ogen beschermt blijven tijdens het regenen.

Maar toch is comfort belangrijk, want je draagt de bril toch ook voor de comfort. Wij hebben niet alleen de veiligste crossbrillen, maar om de comfortabelste. Bekende merken zoals Oakley en Progrip zijn de markt leiders als het gaat om crossbrillen. Want u zit er niet op te wachten dat na 1 ronde uw roll-off film al gaat plakken aan de lens. Dus ga niet voor de goedkoopste, uw ogen zijn belangrijk.

Crossbril tear-off vs roll-off

Er zijn 2 verschillende soorten, met tear-off of met roll-off. De tear-off versie is verboden in Nederland sinds een paar jaar geleden vanwege milieu beschadigingen. Maar toch wat dat nog steeds gedoogt, vooral tijdens trainingen. En je hebt de roll-off versie, waarbij je aan een touwtje moet gaan trekken on een schoon vizier te krijgen. De roll-off systeem word vaak gebruikt bij regen of een zandbaan, waarbij de kans zeer groot is dat je regelmatig een schone vizier nodig bent. En de tear-of word vaak gebruikt tijdens trainingen of op harde banen, waarbij er weinig kans is dat je gezandstraald word.

Het ademen van een bril is ook belangrijk, vooral als uw veel zweet dan wilt u een bril dat goed ventileert en ademt. Ook dit is belangrijk, want als u een bril hebt wat geen zweet kan absorberen, dan komen de zweet druppels an de binnenkant van uw bril te zitten, en dan ziet u ook niks. Wat natuurlijk de veiligheid niet bevorderd van uzelf. Zweet uw veel en weet u niet welke bril daar het beste bij past? Neem dan contact met ons op.

Crossbril voor kinderen

Ook zijn er speciale crossbrillen voor kinderen, die natuurlijk een ander maat en pasvorm hebben als volwassen. Fabrikanten doen er ook alles aan om er voor te zorgen dat de ogen van de kinderen maximaal beschermt worden, ook al gaan zijn niet zo snel. Het grote voordeel daarvan is dat de jeugd crossbrillen een stuk goedkoper zijn.

Wij hebben een breed assortiment aan kwaliteit- crossbrillen voor een beginner en wedstrijd rijder. Wilt u hier advies over? Dan weet u ons te vinden.