Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog
Abonneren op RSS-feed

Smeermiddelen

Artikelen 1 tot 20 van 98 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 20 van 98 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Als u op zoekt bent naar smeermiddelen voor uw cross of enduro motor, dan bent u hier goed.

Wanneer het aankomt op crossmotor onderdelen en accessoires, weten we allemaal wat we graag willen. Maar we kunnen er niet omheen, want een crossmotor heeft ook smeermiddelen en reinigers nodig om te blijven crossen. Want als het nu gaat om je olie te verversen of uw lagers smeren. Ook dat is belangrijk voor de levensduur van uw crossmotor. Natuurlijk zijn 2-takt olie of 4-takt olie het belangrijkste voor uw motor. Maar er nog meer verschillende smeermiddelen dat uw motor nodig heeft, zoals voorvork olie - luchtfilter olie en lagervet bijvoorbeeld. Elk type smeermiddel speelt een belangrijke rol in het functioneren zoals het hoort van uw crossmotor. Alleen dan kunt u veel plezier beleven als alles gemeerd rijdt.

U kunt het beste uw motor handleiding er bij pakken en lezen welke type smeermiddel uw motor nodig heeft, en daar staat ook van in om de hoeveel uur u de olie moet gaan verversen. Bijvoorbeeld op een KTM 4-takt motor gaat doorgaans 10w60 olie op en een Kawasaki KX250F 10w40. Dit zijn belangrijke zaken om in het achterhoofd te houden als u blok olie gaat bestellen. Weet u niet welke olie het beste is voor jou motor, dan kunt u ons altijd om advies vragen.

Als uw blokolie heeft besteld dan bent u er nog niet, want uw moet ook regelmatig uw lagers gaan smeren, om er voor te zorgen dat u lagers niet stuk gaan, of uitdrogen. Daarnaast hebben wij nog vele soorten smeermiddelen zoals:

- Luchtfilter reiniger en olie

- Remvloeistof

- Kettingspray

- Voorvork olie

- Remmenreiniger

- Lagervet

- 2-takt olie

- 4-takt olie

- Versnellingsbakolie

Hier zijn nog een paar tips om uw crossmotor in optimale conditie te houden.

- Maak uw motor schoon. Dit is ook voor zelfs sprekend. Want dan kun je eventuele beschadigingen zien, en u kunt er dan fatsoenlijk aan sleutelen indien nodig. Ook voorkomt het corrosie en zand waar het niet hoort.

- Maak uw motor daarna goed droog met een compressor, met name de bewegende delen zoals stepjes, ketting en hendels.

- Ga dan u bewegende delen invetten met synthetische PTFE lube spray of gelijkwaardig, wat de bewegende delen soepel houdt, en corrosie geen kans geeft.

- Spuit uw ketting in met kettingspray

- Verwijder uw luchtfilter, maak de luchtfilter bak schoon en plaats een schone luchtfilter.

- Draai tot slot alle bouten na en controleer of er geen gebreken of bijzonderheden zijn.

MX-discount heeft zoals uw ziet een uitgebreid assortiment aan smeermiddelen speciaal voor de motorcross en enduro gebruik, voor de scherpste prijs. Wij werken alleen met de beste merken zoals Motul, Castrol, Eurol en voor luchtfilters Twin Air.