Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Banden

Artikelen 1 tot 20 van 64 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 20 van 64 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Maar wat zijn goede motocross en enduro banden om mee te starten?

Als je nieuwe banden nodig bent voor je auto, dan kies je vaak het verschil tussen prijs en duurzaamheid. Maar dat geld niet voor crossmotor banden. Het feit is dat als je de verkeerde banden hebt, dan is er geen plezier meer om te crossen. Want de type ondergrond versus de juiste noppen profiel, kan van levensbelang zijn. U moet u voorstellen dat u met een schoepenband op een harde stenen baan gaat crossen. Je hebt niet alleen geen grip, maar het is ook nog eens levensgevaarlijk. Dus ik zou eens ga shoppen naar de juiste banden voor het terrein waar u het meest op rijdt.

Op de markt zijn er vele merken zoals, Michelin, Dunlop, Pirelli, Mitas etc. Ze claimen allemaal dat zij de beste banden hebben. En daarom kan het uitzoeken van goede soms een dag taak betekenen. Vaak als je de juiste banden en merk gevonden hebt, dan koop je vaak weer dat zelfde merk omdat je er een goed gevoel bij hebt. Maar als je een beginner bent, dan weet je niet pressies wat je nodig bent, en ga je vaak een aantal banden proberen welke uiteindelijk bij jouw style past.

Zo als je weet zijn er verschillende banden met verschillende profielen. Over het algemeen zijn de crossbanden ingedeeld in 3 groepen. Namelijk soft, medium en hard.

In de categorie soft, heb je een gewone motocross band en een schoepenband. Deze banden worden gebruikt op zachte ondergronden waar veel los zand ligt, zoals vele circuits in Nederland.

In de categorie medium, vaak vaak gekozen omdat je er zowel mee in het zand kunt rijden als op harde banen. Het zit er net tussen in, en voor vele hobby rijders is dit voldoende en kostenbewust. Want in Nederland hebben we veel zandbanen, maar we hebben ook semi harde banen, zoals Lelystad en Delfzijl bijvoorbeeld. Dit zijn geen extreme harde banen, maar ook geen zandbanen.

In de categorie hard, dat zijn banden die vaak worden gebruikt op harde banen, met stenen. Zoals je die vaak in Frankrijk en Italië ziet. Op dat soort banen is het absoluut geen luxe om met deze banden te crossen, want een zachtere band is binnen 1 rondje versleten en ook vaak lek.

Zoals u nu hebt gelezen zijn er veel verschillende soorten crossmotor banden voor verschillende ondergronden. Weet u nou niet zo goed welke motorcross banden u nu nodig bent? Vraag ons dan om advies, want wij staan voor uw klaar.