Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Sturen

Artikelen 1 tot 20 van 70 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 20 van 70 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Hoe vind je nou de juiste crossmotor stuur voor jouw style? En wat is het verschil?

Een crossmotor stuur is naast blok onderdelen een van de meeste moeilijke onderdelen om te gaan vergelijken. Simpel gezegd zorgt een stuur voor op een crossmotor er alleen maar voor dat je de motor in de richting stuurt waar je heen wilt toch? Nou dat klinkt simpel, maar er komt toch een beetje meer bij kijken dan dat. Want een crossmotor of enduro stuur kom er 2 verschillende diktes, namelijk de 7/8 (22mm) en de 28.6mm (Fatbar en Twinwall). Maar wat is nu het verschil tussen die twee. Nou een 7/8 stuur is gewoon een standaard stuur zoals hij vanaf een fabriek komt. Dit word standaard op de meeste crossmotoren geleverd, omdat het simpelweg goedkoper is als een dikke 28.6mm stuur. Maar dat wil niet zeggen dat een standaard stuur rommel is.

Want voor jaren lang kenden we maar 1 dikte maat, omdat het standaard vanaf de fabriek zo geleverd werd. Tot dat er een klein bedrijf kwam die de 28.6mm dikkere stuur op de markt brachten. Toen kwam Renthal met de revolutionaire Twinwall stuur, dat de stuur een stuk dikker maakte, namelijk 28.6mm. Dit is vooral voor diegene die regelmatig een stuur plat rijdt, de ideale uitkomst. Want dit is de sterkste stuur dat je kunt kopen, alleen je moet dan wel je stuurklemmen gaan vervangen door 28.6mm stuurklemmen. RFX heeft daar een mooie setjes voor dat niet al te duur is.

Maar dan zijn we er nog niet, want dan heb je nog een hele reeks aan verschillende maten waaruit je kan kiezen. En dat is persoonlijk, en kan niemand jou in adviseren behalve jezelf. Vaak is voor een hobby rijder een standaard maat voldoende, zoals hij standaard uit de fabriek komt. Maar je hebt bijvoorbeeld ook lange of korte mensen. En dan is het wel ideaal dat je uit een hoog of laag stuur kan kiezen. Een standaard stuur een een lengte maat van ongeveer 800mm vanaf 125cc en hoger. Maar zit er het woord mini in, dan is hij ontworpen voor 65cc tot 150cc. Deze hebben ongeveer een lengte van 775mm.