Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Link Lagers

Artikelen 1 tot 20 van 94 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 20 van 94 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Onderhoud van crossmotor link lagers zijn ook belangrijk

Of je nu op zoek ben naar nieuwe link lagers of je wilt je oude graag onderhouden, dan heb ik hier een aantal tip om je te helpen. Als je ze al gedemonteerd hebt dan leg ik altijd alle lossen onderdelen op de werkbank naar elkaar op een stuk schoon papier. Op die manier houd je alles netjes bij elkaar, en weet je ook waar wat weer in moet. Want vooral als je alle lagers opnieuw gaat invetten, dan heb je de werkbank vol liggen met lagers en onderdelen. En dan vind ik het fijn om alles netjes en schoon bij elkaar te leggen. En dan vergeet je ook niets.

Als je alles op de werkbank hebt gelegd, dan gaan we het schoonmaken. u kunt het in een speciale onderdelen reiniger bak gooien, waarbij je met een kwastje en speciale ontvetter gemakkelijk alles schoon krijgt. Maar je kunt ze ook gewoon schoonspuiten met een bus remmenreiniger en een stuk papier. Dat is de goedkoopste manier. Als je dan alles goed hebt schoongemaakt en ontvet, dan gaan we het vervolgens invetten.

Invetten van links lagers gebeurd met hoge kwaliteit lagervet van bijvoorbeeld Motul. Want dat is een lagervet dat waterbestendig is en vuil afstotend. Dit is belangrijk om in het achterhoofd te houden, want niet alle lagervet is waterafstotend. Ik adviseer om niet zuinig aan te doen het het invetten. U kunt ze gerust een dikke laag vet op doen, want dat is alleen maar beter. Als je de link lagers weer gaat vast schroeven, dan mag er best vet uit komen tijdens het aandraaien, want dan weet je zeker dat er voldoende lagervet in zit. Het gemakkelijkste is om de handleiding van de motor er bij te gebruiken, want hier staat pressies in wat en hoe je dat moet doen.