Hoe werkt de Mobius X8 Kniebrace?


- Dun en comfortabel dat niet de bewegingen in de weg zitten
- Hij is gemakkelijk aan te passen aan je been
- Glijdt niet weg als je veel zweet
- Je broek blijft niet haken achter de kniebrace

Ik heb zelf ook een par mobius kniebracen voor ongeveer een jaar, en dit is de beste kniebrace die ik tot nu toe heb gedragen. Ze zijn heel comfortabel en hebben geen druk punten. Onder andere dankzij het dunne ontwerp kun je toch gemakkelijk je motor klemmen zonder dat ze in de weg zitten, of omdat ze simpelweg te lomp zijn. Want dat een bekend probleem bij kniebracen.Wat echt een plus punt is, dat zijn de EVA schuimen de Tendon Back Plate. In het begin was ik er niet zo content mee, omdat het schuim vooral als je veel zweet gaat glijden over je been. Maar ik stond versteld dat zelf met veel zweet, wat ik doe, toch gemakkelijk op zijn plaats blijft zitten. Maar nu hebben we ze ook 2+ uur aan een stuk gedragen onder warme omstandigheden 30+ graden. Dan adviseer ik toch om de speciale Leatt kniebrace sokken te dragen, om dan te voorkomen dat ze gaan glijden. Maar het grote voordeel van dit schuim is dat het heel zacht en comfortabel is, en het brengt geen irritatie mee aan je benen.De Mobius X8 bied een groot aantal afstel mogelijkheden voor elke type rijder groot of klein.

Ze worden standaard geleverd met 2 verschillende afmetingen aan onderdelen, wat je kunt gebruiken als de standaard onderdelen niet passen. Ik heb zelf een medium maat getest, en ik vond de standaard afstelling goed passen bij mijn benen en knie. Maar ook als je een knieblessure hebt, dan zitten er verschillende onderdelen bij zodat je nagenoeg pijn vrij kan gaan rijden.


Maar ondanks Mobius zeer goede kniebacen maakt, zijn er natuurlijk altijd min puntjes. Ik heb zelf ondervonden als je een dunne broek hebt, dan kun je beter een sok over de kniebrace heen doen, om te voorkomen dat je broek harder gaat slijten door de buiging van je knie. En een ander min punt is dat ze relatief zwaarder zijn als andere kniebracen. Meestal resulteert dit in extra materiaal voor meer bescherming aan je knie en been, maar dat valt wel op.

Over het algemeen zijn dit zeer goede kniebracen die veel bescherming en steun bieden, en kan vele blessures voorkomen. Dit unique ontwerp weergeeft maximale comfort en bewegelijkheid, door het dunne ontwerp. Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste. Want als je geen goede kniebrace hebt, dan loopt een grote kans op onnodige blessures. Ik geloof erin dat deze kniebracen je maximale bescherming comfort biedt, en daarom is ook altijd scherp geprijsd.