Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Nekbrace

12 artikel(en)

per pagina

12 artikel(en)

per pagina

In de motorcross wereld werden in 2004 de veiligheid standaard verhoogd, want er kwam een nekbrace.

Dr. Chris Leatt presenteerde zijn innovatieve nekbrace. Zijn motivatie kwam toen hij in 2001 een jeugd motorcross rijder zag overlijden op de crossbaan, net een paar dagen eerder voordat zijn eigen zoon ging crossen. De design is ontworpen om te dragen onder de helm, om extreme bewegingen van het hoofd te voorkomen, wat gelijkwaardig is aan de HANS systeem dat men in de nascar gebruikt. Dat werd ingevoerd nadat de rijder Dale Earnhardt overleed. Hij had toen geen nekbrace.

Leatt was de eerste die toen die tijd de nekbrace op de markt heeft gebracht in 2006. Sinds dien heeft hij verschillende awards gekregen, waaronder de product van de eeuw in 2009. Natuurlijk staat ook de technologie niet stil, en ook Leatt blijft zijn eigen nekbrace verder ontwikkelen door medische specialisten in zijn eigen lab. Vandaag de dag is Leatt niet de enigste die een nekbrace produceert, maar bijvoorbeeld ook het merk Atlas. Door deze gezonde concurrentie zijn de nekbrace's een stuk innovatiever en goedkoper geworden.

Nekbrace maat tabellen van Leatt en Atlas

Maar wat is nu de beste van allemaal? Hier een paar tips om de beste keuze te maken of je wel of geen wilt:

- Investeren in een nekbrace is een keuze

- Het is geen verplichting

- Je bent tijd en geduld nodig om er aan te wennen

- Wanneer hij gebroken is of hij is een keer op de grond gevallen, dan is de grootste werking weg.

- Daarnaast is er voor een klein budget ook nog altijd de nek kraag

Hier vind u alle alleen de beste merken op het gebiedt van de nekbrace. Bekende merken zoals Leatt en Atlas bieden uw de beste bescherming en comfort voor uw nek, hoofd en romp. Deze nekbrace zijn ontworpen door medische specialisten en worden aan zeer uitgebreide testen onderworpen.