Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Crosshelm

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina

Een crosshelm is van levensbelang en daarom is kwaliteit belangrijk.

Of je nu begint, of al jaren rijdt, iedereen heeft een goede kwaliteit crosshelm nodig die zijn hersens en hoofd beschermt. Elke crosshelm is ontworpen om zo veel mogelijk impact te absorberen, en er voor zorgen dat uw hoofd zo min mogelijk schade oploopt. De bovenste "kap" dat je alleen op crosshelmen ziet is er voor om zo veel mogelijk zand en modder kan opvangen, en helpt bij een laagstaande zon. Maar dat zorgt er ook voor dat je veel lucht stroming hebt, wat je hoofd cool houdt en noodzakelijk is als je gaat rijden. En ik kan het weten, want ik zweet soms als een otter, en vooral op een korte/kleine baan is ventilatie zeer aangenaam.

U heeft vast al wat rond gekeken naar crosshelmen, en dat ziet er natuurlijk anders uit dan een straat helm of wegrace helm. Nu heeft u een mooie crosshelm uitgezocht die u graag wilt, en nu moet je kijken of hij wel op je hoofd past. Nu is de maat en het passen van een motorcross helm heel belangrijk, want in de ergste geval kan dat van leven tot dood beteken.

Hier zij enkele tips om de juiste maat crosshelm uit te zoeken:

- Meet uw hoofd op met een flexibele maatband.

- Vergelijk die maat met de fabriek advies maat, en ga niet uit van een andere fabrikant maat tabel. Want daar zit wel degelijk verschil in.

- Zet de helm op uw hoofd en probeer hem, voordat je hem koopt. De crosshelm moet niet te strak en niet te los zitten, en een vuistregel is, dat je bovenkant van de helm net boven je wenkbrauwen moet gaan zitten.

- Een nieuwe crosshelm zal in het begin iets te strak zitten, maar naarmate je hem vaker op hebt gehad, vormt hij zich naar uw hoofd.

- En vergeet niet dat als je oude helm een maat M is, dan wil dat niet zeggen dat je nieuwe crosshelm ook een M hoort te zijn.

De moderne crosshelm heeft veel technologie van een wegrace helm en profiteert daarom van de beste materialen en technologie. Deze worden dan getest door verschillende keurmerken zoals CE en TUV, om er voor te zorgen dat uw een gekeurde helm koopt. Wij bieden crosshelmen aan in verschillende prijs klassen en kwaliteit. Want u snapt zelf ook wel dat een helm van 150 euro niet zoveel bescherming biedt als een motorcross helm van 700 euro. Hier vind u altijd de beste crosshelm voor uw budget.