Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Alpinestars tech 7

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina

Alpinestars tech 7 is een van  de beste crosslaars zonder binnenschoen.

De Tech 7 is de 2e beste crosslaars van Alpinestars, en de duurste zonder een binnen schoen. Ook voor 2018 hebben ze de Tech 7 een nieuwe update gegeven als het gaat om veiligheid en comfort.

Wat de Tech 7 uniek maakt is zijn scharnier systeem. Dit systeem zorgt er voor dat je vrij kan bewegen, maar blijft wel de enkels ondersteunen. Ook helpt het blessures voorkomen door het absorberen van de torsie belasting. De gespen zijn ook nieuw ontworpen, en sluiten beter en gemakkelijk als zijn voorganger. Toen vond ik de gespen van mindere kwaliteit, want als er een zandkorrel tussen zat dan, dan wilde hij niet sluiten. Dit is verbeterd en je hoeft nu ook minder kracht te zetten.

De binnenzool is zacht en zeer comfortabel. De buitenzool is ook zacht en geeft veel grip op de stepjes, maar slijten snel als je scherpe voetsteunen hebt. De zolen bestaat uit een binnen en buiten zool die gemaakt zijn van zachte rubber en kan je laten vervangen door Alpinestars, als ze versleten zijn. Het word ook aangeraden om naar een seizoen crossen je zolen te laten vervangen, ook om blessures te voorkomen.

Deze laarzen kun je gelijk mee crossen zonder dat je ze moet inlopen, maar je bent wel een aantal ronden kwijt voordat je volledig gevoel hebt over het schakelen en remmen. Maar omdat hij minder stug is dan de Tech 10, raad ik wel aan om de Tech 7 in te lopen. Dit om direct het goede gevoel te hebben.

De pasvorm en maat tabel is wel anders als de vorige jaren, want ze zijn bij de tenen smaller geworden. Maar ze hebben bij de enkels meer ruimte gekregen, en merk je pas als ze zijn ingelopen en naar je voeten zijn gevormd. Ik zou wel dezelfde maat aanhouden als je normaal in je dagelijkse schoenen hebt, want ze kunnen iets kleiner uitvallen door de smallere neus. Maar heb je normaal maat 44, dan kan je wel gaan voor 44,5. Dit omdat ze met Amerikaanse maten werken, en dus uitvallen op 44,5 i.p.v. 44.

Tot slot is de kwaliteit een duurzaamheid indrukwekkend van deze Tech 7, en is dus ook een van de populairste crosslaarzen op de markt. Als je de zolen op tijd laat vervangen, dan kunnen ze vele jaren mee gaan. Het advies verkoop prijs is € 379,95 en is een stuk betaalbaarder dan de Tech 10.