Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Remschijven

Artikelen 1 tot 20 van 127 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 20 van 127 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Ben je oversize remschijf nodig voor je crossmotor?

Remmen is een belangrijk onderdeel als je aan het crossen bent, want je zal toch een keer moeten stoppen. En dat vraagt om vele spieren die er voor zorgen dat je vaak de voor rem gebruikt, en dat gaat meestal automatisch. Hier sta je niet bij stil maar dit is vaak een grote rede waarom je vaak arm pump krijgt, want ga maar eens na denken hoe vaak je de voor rem en koppeling gebruikt tijdens een race. En dan is het fijn als je goede remmen hebt, wat je het liefst met 1 vinger maar hoeft te remmen. Want voor een hobby rijder is het een ander verhaal, die vinden alleen belangrijk dat het werkt, want ze halen toch geen hoge snelheden.

Veel rijders willen niet anders dan een 270mm floating voor remschijf, want het verhoogt aanzienlijk het rem vermogen, en je kunt gemakkelijk remmen met 1 vinger. Maar het is niet alleen dat je eerder stil staat, maar het geeft je ook een enorme vertrouwen boost. Waardoor je veel sneller door een bocht kunt gaan. Want je kunt al snel  een tiende van een seconde winnen in een bocht, wat tot secondes kunnen zijn een 1 ronde. En ook dat is weer goed voor je zelfvertrouwen. Maar ben je een hobby rijder die allen voor plezier rijd, zou ik het ook proberen. Want het kan een hoop verzuring in je armen voorkomen.

Nu zijn er verschillende merken op de markt maar welke systeem of upgrade je ook kiest, dan is geheel aan jou zelf. Je moet het zelf proberen om te ervaren wat voor verschil het kan zijn, of niet. Niet voor niets zijn er veel soorten remschijven omdat de pro's heel veel tijd kwijt zijn aan het testen van de remschijven om het perfecte gevoel te krijgen. Want ook dat is weer een stuk van puzzel die ze dichter bij de overwinning brengen.