Motorcross moet betaalbaar blijven!

Tel 0591-221478
Meest gestelde vragen Weblog

Kniebeschermers

18 artikel(en)

per pagina

18 artikel(en)

per pagina

Motorcross kniebeschermers zijn belangrijker dan u denkt.

Het is niet gemakkelijk om te crossen, financieel en mentaal niet. Maar als je echt van de sport houdt, dan moet geld en niet al te grote rol spelen. Vooral niet als het gaat om kniebeschermers. Meestal hebben we allemaal een crosshelm en crosslaarzen, en de rest is toch vaak "leuk om te hebben". Vaak als ik de vraag stel aan iemand, en ik vraag dan "welke kniebrace draag jij", dan krijg ik meestal het antwoord "pff, ik ga geen 500 betalen voor een setje kniebracen". En dat is natuurlijk ook zo, want het is veel geld.

En toen zei ik daar een tegen, dat een ACL (kruisbanden) operatie een stuk duurder is dan dat, want je kunt er zeker een aantal crossmotoren van kopen. Diegene die gaan crossen, of die al een tijdje crossen weten dat het geen vraag is of je gaat vallen, maar wanneer. Want een knie blessure is geen uitzondering in de motorcross. Want aan de andere kant, kan iemand die valt zonder dat hij een helm draagt, ook serieuze beschadigingen oplopen. Daarom draagt iedereen die op een crossmotor rijd een crosshelm, maar niet iedereen kniebeschermers of een kniebrace.

Check ook eens je zorgverzekering, want er zijn zorgverzekeraars die op recept van de dokter een set kniebrace vergoeden. Maar neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar. In ieder geval als je al een keer een knieblesure hebt gehad, dan vergoeden ze hem vaak wel, want een operatie is simpelweg een stuk duurder als een set kniebrace.

Er zijn verschillende soorten merken kniebeschermers en kniebrace's. De betere merken zijn toch Leatt, Mobius en Ortema. Wanneer je graag advies wilt hierover, neem dan contact met ons op.