De leatt 3DF AirFit is een lichtgewicht bodyprotector dat is ontworpen voor onder je shirt, en garandeerd een hoge mate van bewegelijkheid.

Simpel gezien, is het gemaakt van strech materiaal dat meebeweegt met je lichaam zonder dat je er hinder van hebt. En ook heb je geen last van arm bescherming, wat ook je bewegelijkheid kan hinderen. De bodyprotector is op zichzelf heel flexibel en comfortabel, en je kunt hem aanpassen in maat bij de taile. Zelf zweet ik veel tijdens het rijden, maar deze Leatt bodyprotector heeft een speciale moisture-wicking Airmesh materiaal dat goed ventileerd en het zweet afvoerd. Wat daarbij belangrijk is dat je droog en koel blijft, wat de comfort en het rijden een stuk aangenamer maakt.

 

Deze Leatt bodyprotector is ook geschikt voor rijders die geen leatt neckbrace dragen.

Meestal rijdt ik enduro, dus ik heb veel te maken met stenen, gras en bomen. En normaal gesproken draag ik een bodyprotector dat groot en hard is, want veiligheid voor alles. De Leatt Airfit 3DF bied geen protectie bij de armen en ellebogen, dus daar was ik een beetje scepties over. Deze vest heeft een speciale 3DF schuim op de borst, rug, en heupen dat zeer goed werkt bij low-speed crashes. Sinds dit is een product van Leatt, dan ga ik ervan uit dat hij perfect past bij de nekbrace, maar dat is niet zo. Met de vest aan, ondervond ik dat mijn nekbrace niet lekker op mijn schouders ligt. Waardoor hij gaat dansen als je aan het rijden bent. Ik heb geprobeert dit probleem op te lossen, maar ik kon geen oplossing vinden. De enige wat eventueel wel kan, is dat je de speciale veiligheid bandjes koopt.

 

Over het algemeen is de Leatt AirFit 3DF bodyprotector een top product als het om veiligheid gaat, wat we gewent zijn van Leatt.

Het mooiste van de 3Df systeem, is dat het pas hard word bij een impact. En dat zorgt ervoor dat je veel beweging vrijheid en comfort hebt tijdens het rijden. Vooral bij enduro ritten is dit ideaal als je veel moet manoeuvreren tussen de bomen. Deze vest is verkrijgbaar in 2 maten, onesize en XXL. Kijk voor meer informatie op mx-discount.