Waarom zijn de luchtfilters van twin Air zo populair?

Deze week gaan we praten over een Nederlands bedrijf, genaamd Twin Air. Dit bedrijf maakt al sinds 1972 werelds beste luchtfilters voor jouw motor. En vandaag gaan we het hebben over de standaard dubbel gelaagde lucht filters die uw zelf kunt in olien en schoonmaken. We wijzen u erop dat dit product geboren en ontwikkeld is in Nederland, wat natuurlijk veel zandbanen kent. Daarom is het extra belangrijk dat u deze extra dikke gelaagde filters gebruikt, zodat er nooit zand in de motor kan komen. Wat uiteraard zeer schadelijk is voor uw motor.

 

Ten eerste heeft het 2 verschillende soorten schuim, het buitenste schuimlaag is van een grotere en meer open ontwerp voor maximale luchtstroom. En de 2e binnenste laag is veel dichter, om zelfs de kleinste stof deeltjes op te vangen. Ook het schoonmaken van deze filters is een eitje, want je kunt het gewoon in de gootsteen doen met een speciale luchtfilter ontvetter. Dan als het meeste olie eruit is, gaan we hem laten inweken in een emmer met warm water en een aantal druppels met afwasmiddel. Dit laten we meestal een dag inweken, en dan zul je zien hoeveel zand er nog onder in de emmer zit. En zijn daarna ook nog personen, die hem daarna in de wasmachine gooien, maar dit is niet noodzakelijk.

Voordat uw de luchtfilter gaat monteren, moet u ze eerst in een speciale luchtfilter olie zetten. Hierbij is het belangrijk dat u de gehele filter gelijkmatig in gaat oliën. We doen dat altijd in een plastic schaal vol met olie, en dan laten we de filter zo veel mogelijk olie opzuigen. Dan als de filter goed in de olie zit, gaan we hem uitknijpen, net zo lang dat hij niet meer gaat druppen. Tot slot laten we de in geoliede filters altijd 1 dag drogen, want dan gaat hij niet meer druppen in de filter bak. We gebruiken deze Twin Air luchtfilters al vele jaren, en ze passen altijd perfect. Met deze filters bent u geen vet nodig om hem goed af te sluiten in de filterbak, maar als u zich daar beter bij voelt moet u dat vooral doen.